top of page
İbadet

İbadetlerimizi yaparken nelere dikkat etmemiz gerekir?
İbadet, insanın yaratılış gayesidir ve yaratıcısına karşı başta gelen görevidir. Bu sebeple de insan için gönderilen Kur’an-ı Kerim’de yer alan temel konulardan biri ibadettir. Kur’an-ı Kerim’de, insanın yaratıcısını tanıyıp ona ibadet yani kulluk etmek için yaratıldığı belirtilir. Bu konuyla ilgi olarak Rabb’imiz (c.c.) şöyle buyurur: “Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.” (1) Yüce Allah (c.c.), kutsal kitabımızın birçok ayetinde ibadetlerimizi yerine getirmemizi emreder. Emrine uyup ibadetlerini yerine getiren insanların dünyada da ahirette de mutluluğa, huzura ve kurtuluşa ereceğini belirtir.

“Ey iman edenler! Rükû edin; secdeye kapanın; Rabb’inize ibadet edin; hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz.”(Hac suresi, 77. ayet.)

Kur’an-ı Kerim’de, Allah’a (c.c.) ibadet etmeyi emreden birçok ayet bulunur.
Kur’an’da belirtildiğine göre ibadet sadece Allah’a (c.c.) yapılır. Allah’tan başkasına ibadet edilmez. Çünkü ibadet edilmeye layık tek varlık Cenab-ı Allah’tır (c.c.). Biz bu durumu her gün okuduğumuz Fâtiha suresinde,
“(Rabb’imiz!) Yalnız sana ibadet ederiz ve sadece senden yardım dileriz.” (6) ayetiyle ifade ederiz. Gösteriş,çıkar vb. amaçlarla ibadet edilmez. İbadetlerde tek amaç, Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmak olmalıdır. Bu husus birayette, “De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm, hepsi âlemlerin Rabb’i Allah içindir.” (7) buyrularak belirtilir.Kur’an’da açıklandığına göre ibadet, hayatın belli dönemlerinde değil, her zaman yerine getirilmesi gereken bir görevdir.
ETKİNLİK
Allah’a samimi
kulluk etmektir.
Kendi Çalışmam
İbadet
İnsanın
yaratılış
gayesidir.
Sadece
Allah (c.c.)
için yapılır.
İnsanı Allah katında değerli kılar.
İnsana
huzur ve
mutluluk verir.
Yukarıdaki şema üzerinde arkadaşlarınızla sınıfta konuşunuz.

Kendi Çalışmam
Unknown Track - Unknown Artist
00:00bottom of page